Cursussen Reiki; kan je zelf Reiki leren?

Je kunt Reiki leren door een cursus Reiki te volgen. Maar een beter woord is Reiki ontvangen. Want in deze cursus worden je energiekanalen weer geopend door een ‘afstemming’ op Reiki-energie waarna je de energie kan ontvangen, laten stromen en doorgeven. Verder wordt geleerd hoe je een Reiki-behandeling geeft aan jezelf en anderen. Voor een cursus Reiki heb je geen speciale voorkennis of vaardigheden nodig. Ook je opleidingsniveau speelt geen rol.  

Er zijn twee cursussen Reiki: Reiki I en Reiki II. In de eerste cursus leer je jezelf en anderen te behandelen en krijg je de Reiki beginselen uitgelegd. Hieraan heb je in principe genoeg voor de rest van je leven. In een cursus Reiki II leer je Reiki krachtiger te geven, op afstand te behandelen en Reiki op mentaal of zieleniveau te geven.

Daarna kan je de beroepsopleiding volgen tot Reiki Master. Dit is een op maat gesneden opleiding en is een persoonlijke begeleiding van jou op je pad tot Reiki Master. Deze opleiding duurt minstens één jaar.

"Time and timing", wanneer doe je wat?

Reiki komt op een gegeven moment op je pad. Alleen jij bepaalt wanneer het tijd is Reiki te gaan doen. De meeste mensen 'voelen' wel aan wanneer het blijkbaar tijd is een cursus Reiki te gaan doen. Wij hoeven dat alleen maar aan te horen en er dán voor je te zijn. Het is aan te raden tussen Reiki I en Reiki II vervolgens een jaar te nemen om alles goed te laten bezinken en te ervaren wat Reiki voor je betekent. Om vergelijkbare redenen wordt aangeraden 6 jaar te nemen tussen Reiki I en een inwijding tot Reiki Master.

Lid van The Reiki Alliance

Als Reiki Master (in goed Nederlands, gediplomeerd Reiki-leraar) zijn wij lid van The Reiki Alliance. Voor meer informatie zie: Links. Daar vind je nog meer sites met informatie over Reiki, etc. Lid zijn van de Reiki Alliance houdt in dat we als Reiki Master ons houden aan bepaalde richtlijnen op het gebied van het geven van cursussen, etc.

Cursus prijzen

Als lid van The Reiki Alliance houden we ons aan de beoogde richtlijnen, waar de prijsstelling ook onder valt.  Een cursus Reiki I kost derhalve € 150,-. en een cursus Reiki II € 500,- .

Reiki behandelingen  

Behandelingen worden voornamelijk door Berthy persoonlijk gegeven.

Behandelingen worden gegeven in Den Haag op Ypenburg Centrum en in Leiden in het Natural Health Centre, Breestraat 6. Maar wanneer iemand slecht ter been of bedlegerig is kan de behandeling ook thuis of indien gewenst, in overleg, zelfs in het ziekenhuis gegeven worden.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die variëren in tijd en kosten. Gemiddeld duurt een behandeling 1 à 1½ uur en het tarief daarvoor is € 50,-. Bij alle behandelingen wordt gewerkt volgens het Usui Shiki Ryoho systeem.

Lid van Reiki Ryoho Foundation

Verder is Berthy ook lid van de beroepsvereniging Reiki Ryoho Foundation.

Een aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt geheel of gedeeltelijk de behandelingen mits de verzekerde een aandoening of kwaal heeft die in het verzekeringspakket valt én de behandelaar is aangesloten bij een beroepsorganisatie als de Reiki Ryoho Foundation.

 

Reiki: cursussen en behandelingen